De Sportmarketing Meetup

Yellow Jersey organiseert iedere twee maanden de Sportmarketing Meetup. Tijdens deze meetups worden trends en ontwikkelingen besproken binnen de sportmarkt.

Meetup #3: Sponsorships 2.0

Op 26 mei 2020 organiseren we de derde editie van De Sportmarketing Meetup. Het thema van deze Meetup: Sponsorships 2.0, met onder andere een talk van Niels Rudolphus (Two Circles) en een nieuw interactief element: De Sportmarketing Meetup Pitch Battle.

Data gedreven sponsorships: Niels Rudolphus (Two Circles)
Niels Rudolphus (Two Circles) zal in zijn presentatie dieper ingaan op het fenomeen ‘Sponsorship Correctie’. Aan de hand van een case study legt hij uit hoe zij in de praktijk sponsorships meetbaarder maken, de betrokkenheid hieromheen verhogen en zodoende de ROI verbeteren via digitale sponsorship proposities.

Meetup #2: Boost jouw ticketmarketing!

Op 25 februari 2020 was de tweede editie van De Sportmarketing Meetup met als onderwerp: Boost jouw ticketmarketing! Tijdens de eerste talk ging Ruben Hoogland (Yellow Jersey) in op verschillende succesvolle ticketmarketing campagnes en besprak hij verschillende tools die hij voor campagnes gebruikt, zoals Hotjar, CM en WhatsApp for Business. Bas Schnater (Mediahuis Nederland en voormalig AZ) ging tijdens de tweede talk in op verschillende elementen van een ticketing campagne. Hij ging onder meer in op modellen waar voetbalclubs mee werken en legde uit hoe de customer journey van het Concertgebouw Amsterdam eruitziet.

Benieuwd naar de presentatie van Ruben Hoogland met waardevolle en direct te implementeren tools? Die kun je hier downloaden.

Meetup #1: Creëer impact met online video content

 

Tijdens de eerste Sportmarketing Meetup van 21 november 2019 namen wij jullie mee in de laatste ontwikkelingen op het gebied van videomarketing binnen sport. Besproken werd onder meer hoe je  ervoor zorgt dat juist jouw content goed scoort en aan welke voorwaarden de perfecte videomarketing campagne voldoet. Lees hier het verslag van onze eerste Meetup!